Nieuws

Het laatste nieuws - We gaan allemaal dood!

12-07-2005: De regie van de dood www.vrijdenker.be

01-07-2005: Doodspraak nu ook in de bibliotheek verkrijgbaar. De recensie van Biblion:

Zestien bekendere Nederlanders en Vlamingen laten hun licht schijnen over wat de dood voor hen betekent. De auteurs (1967 en 1968), beiden onder andere journalistiek werkzaam, interviewden onder meer majoor Bosshardt, Pierre Kartner, Paul Verhoeven, Hans Dorrestein, Jomanda en Emile Ratelband en verder ook Jan Marijnissen, Herman Brusselmans, Jan Rot, Dolf Jansen en Def P. Enkele vraaggesprekken verschenen eerder in VARA TV-Magazine en Humo. De volgorde is op geboortejaar, zodat een mooi beeld ontstaat van eerst de oudste en tenslotte de jongste (van 1913 naar 1976). Alle verhalen tezamen geven een fraai inzicht in de grote diversiteit die er aan levenservaringen en doodsvisies is. Door deze rode draad 'de dood' en door deze boekformule komt de lezer als vanzelf in contact met die hele breedheid en ook met de verhalen van mensen van wiens soms heel verrassende invalshoeken en biografische achtergronden men anders niet gauw kennis had kunnen nemen. Een boek dat door zijn opzet van ga er nu eens voor zitten en vertel maar, zeer boeiend en behoorlijk meeslepend is. Een bundel heel mooie thema-interviews. - F.M. Boon

08-02-2005: Doodspraak opgenomen in het kenniscentrum van het

uitvaartmuseum in Amsterdam:

AANWINSTEN KENNISCENTRUM
Van uitgeverij Kempen ontvingen we het boek Doodspraak, een verzameling van zestien interviews met interessante Nederlanders en Vlamingen. De interviews werden afgenomen door Anton Dautzenberg en Eric-Jan van Gorkum die ook de bundel samenstelden. Hun zeer persoonlijke keuze qua mensen geeft een persoonlijk en verrassend resultaat. Op de website

www.doodspraak.nl zijn achtergrondverhalen te vinden, die een extra dimensie geven aan de interviews.

01-01-2005: Doodspraak is boek van de maand op

www.uitvaart.nl

07-12-2004: www.dood.nl zeer positief over Doodspraak (zie kader).

DOODSPRAAK [www.dood.nl]

Na een paar uitzendingen van 'Doodnormaal' moet het toch van ons hart: het programma biedt veel informatie en dat op een 'prettige' manier gebracht, maar die beloofde 'openhartige interviews' hebben wij niet gezien.

Het komt er neer dat RTL 4 kijkers probeert te trekken met bekende namen. De interviews zelf gaan niet verder dan wat oppervlakkig gepraat over welke muziek BN'er 1 wil horen, hoe BN'er 2 herdacht worden en wat BN'er 3 vooral níet op zijn grafsteen wil zien staan.

Dan kun je beter het boek Doodspraak aanschaffen dat zojuist verschenen is. Hierin hebben Anton Dautzenberg en Eric-Jan van Gorkum ontmoetingen met 16 'interessante' Nederlanders en Vlamingen die wél openhartig praten over de dood.

Paul Verhoeven praat bijvoorbeeld over zijn angst voor de hel, Hans Dorrestijn over zijn zelfmoordpogingen en Carice van Houten over haar buitensporige angst voor de dood.

22-11-2004: Doodspraak werd op zondagmiddag 21 november officieel gepresenteerd in onze stamkroeg, rockcafé Cul de Sac in Tilburg. Def P trad op en presenteerde de Plechtigheid. Daarnaast waren er optredens van Jan Rot en Jomanda.

28-10-2004: Jomanda haalt de voorpagina van

De Telegraaf door haar artikel in Doodspraak: 'Cremeren doet pijn'. Naar aanleiding daarvan is Jomanda in vele programma's te zien om haar uitspraken toe te lichten. In Doodspraak staat natuurlijk het integrale interview.

Foto's van de boekpresentatie op

Afhakers, Probeersel en DhinandsPhotos.