Majoor Bosshardt

Majoor Bosshardt (1913)

Vrijwel iedereen kent haar als hét boegbeeld van het Leger des Heils. Haar hele leven staat in het teken van hulp aan andere mensen. Door haar enthousiasmerende verschijning is ze een graag geziene gast in verschillende televisieprogramma’s. Nu al legendarisch is haar optreden in Villa Felderhof, waarvoor ze samen met Herman Brood bivakkeerde in St. Tropez.

Anton:
“Die uitzending vond ik uitermate boeiend. De engel Bosshardt vs. de duivel Brood. Ik wilde met haar wel eens doorpraten over die ontmoeting – Brood was inmiddels dood. Daarnaast fascineerde mij haar totale overgave aan het geloof. Een in mijn ogen jaloersmakende naïviteit, die scherpt contrasteert met mijn eigen geestelijke onrust.
Ik sprak haar in haar bejaardenflatje, had een bosje bloemen voor haar meegenomen. Het gesprek beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. Geen diepe gedachten, maar een bijna kinderlijke manier van naar het leven en de dood kijken. Gezellig, met een kopje thee erbij…
De majoor had het hart op de tong, geen geheimen - doe maar gewoon. Zo kreeg ik onder andere haar correspondentie met Juliana en Beatrix te zien. En ze bleef maar praten. Op een bepaald moment ging ze naar het toilet, liet de deur open, begon te plassen en praatte gewoon door... Zo eenvoudig en simpel kan het zijn.”