Dolf Jansen

Dolf Jansen (1963)

Misschien wel de cabaretier met de rapste tong van Nederland. Hij dendert over zijn publiek heen, alleen of samen met zijn partner Lebbis. Vermaard is hun inmiddels traditionele oudejaarsconference. Daarnaast presenteert Jansen verschillende radio- en televisieprogramma’s. Spijkers met koppen, PinkPop, VARA laat.

Eric-Jan:
“Het tempo in het interview ligt iets lager dan we gewend zijn van Jansen. De dood is dan ook een onderwerp wat hem tot overdenkingen aanzet. Tenslotte heeft hij een vrouw en kinderen en dan krijgt de dood vanzelf meer impact. Wat dat betreft is zijn leven wel anders dan vroeger.
Het leek me interessant om Dolf’s serieuze kant te ontdekken. Die heeft hij zeker, blijkens het gesprek, maar hij blijft grappen produceren. Het is zijn manier van communiceren. Waarschijnlijk relativeert hij ermee, zorgen maakt hij zich namelijk niet om de dood.
Ik bewonder zijn enorme associatieve vermogen en de manier waarop hij schakelt tussen de onderwerpen die de revue passeren. Zo stond er in het Amstelveens café, waar we elkaar spraken, een soort beest waar kinderen een muntje in konden gooien. Daardoor schalde plots een zware stem een bezwerende tekst door het café. Dolf zat midden in een zin maar bleef onverstoord doorpraten, mompelend: ‘Ik heb regelmatig stemmen in mijn hoofd, maar nu gaat het wel heel erg ver.’”

www.lebbisenjansen.nl