Def P

Def P (1969)

De grondlegger van de nederrap. Van’ motherfucker’ maakte hij midden jaren tachtig ‘moederneuker’. Met de Osdorp Posse stond hij op alle grote festivals. Daarnaast zette hij de Beatbusters op de kaart. Hij is mede-oprichter van platenmaatschappij RAMP-Records, illustrator,radio dj en sinds kort ook televisiepresentator, van Nachtland.

Anton:
“Ik herinner mij een videoclip van lang geleden, met daarin een lange, magere slungel in een tram, die in het Nederlands rapte. Grof en wild. Ik moest er in eerste instantie om lachen, maar kon het initiatief wel waarderen. Diezelfde Def P zag ik daarna talloze malen op festivals optreden. Een energieke verschijning. Van zijn muziek ben ik nooit echt warm geworden, van waar hij voor stond en staat wel.
Ons gesprek beantwoordde aan het beeld dat ik van hem had. Een lefgozer die geen blad voor de mond neemt, met het hart op de goede plaats. We spraken onder meer over zijn jeugd. In mijn ogen een ronduit schrijnende situatie. Voor hem gewoon zoals het was. Geen valse pathetiek of excuses.
Tijdens het gesprek vertelde hij ook over zijn werk, zijn ambities om als illustrator aan de bak te komen. Spontaan bood hij aan de cover van Doodspraak te maken. Uiteindelijk hebben we niet voor zijn ontwerp gekozen; we vonden het te stripachtig en daardoor niet goed bij het boek passen. We waren bovendien te verliefd geworden op der Toteninsel van Böcklin om daar nog afstand van te kunnen doen. Dat kon hij begrijpen. Voor de geïnteresseerde hebben we zijn

illustratie op deze site gezet.”

www.osdorpposse.nl